Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Æstetik

Æstetisk arkitektur har værdi for både nutidige og kommende generationer.

God arkitektur er altså med til at skabe velfærd for mennesker hvilket betyder, at arkitektur også i æstetiske henseender bør være bæredygtigt.

Lige fra Pantheon-kuplen i Rom til Storebæltsbroen har beton bevist sit værd som byggemateriale. En af betons store fordele er holdbarhed, men også mulighederne for at skabe smukke og attraktive byggerier med lave vedligeholdelsesomkostninger, gør beton til mulighedernes byggemateriale.

Formen og anvendelsen varierer alt efter, om der skal bygges kloakker, broer, fundamenter, bygninger, skulpturer etc. Alle fundamenter og de fleste bærende konstruktioner udføres i dag af beton, men beton kan også træde i karakter som et smukt materiale på byggeriers overflade.

En af betons store fordele er holdbarhed, men også mulighederne for at skabe attraktive byggerier med lave vedligeholdelsesomkostninger – gør beton til mulighedernes byggemateriale.

For arkitekten giver beton enestående muligheder, da det kan bruges til et hvert formål. Der kan designes konstruktioner med utallige former, farver og strukturer, som alene eller i samspil med andre byggematerialer skaber unikke bygninger. Dermed er beton som byggemateriale både medskabende og nyskabende, hver gang arkitekter bevæger sig nye æstetiske og arkitektoniske veje. Uanset om der tilstræbes en stil, der har et strengt funktionelt og minimalistisk formsprog eller om det er organisk, dekorativt, harmonisk eller noget helt andet, så er beton grundlaget for udførelsen af de mange muligheder.

Uanset om der er fokus på form eller funktion, så kan beton både være med til at skabe æstetisk arkitektur og udvikle arkitekturen til gavn for alle.