Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bæredygtighed

Sten, sand og vand samt cement bliver til bæredygtig beton, når det blandes med den rigtige viden

Et godt byggeri kræver et holdbart byggemateriale. Beton er bæredygtig for både miljø og mennesker, da det består af rene naturmaterialer. Med andre ord: Blander man naturens egne materialer med viden, får man et godt sted for mennesker. Bæredygtighed handler om at gøre det bedst mulige for mennesker og miljø, uden at det skader fremtidige generationers muligheder. Der er flere parametre for bæredygtighed:

Som byggemateriale er beton både naturligt, højteknologisk, økonomisk, sikkert, fuld af muligheder, og så kan det give byggeri og anlæg stor æstetisk værdi. Det er et uundværligt materiale i moderne byggerier. 

Imagekampagne
Gennem en løbende imagekampagne vil Dansk Beton formidle budskabet, at beton er et naturligt og miljørigtigt materiale. Det er et byggemateriale med unikke egenskaber. I hænderne på de rigtige producenter og entreprenører kan man med beton omsætte et godt projekt fra arkitekter og ingeniører til ægte bæredygtigt byggeri.

Beton er mulighedernes materiale. Det er et stærkt og smidigt materiale, der kan antage utallige former. Der findes ikke grim beton – kun dårlig anvendelse. 

På disse sider vil det løbende blive uddybet, hvad der forstås ved begrebet ’bæredygtig beton’, nemlig at parametre som miljø, indeklima, æstetik og social ansvarlighed er en del af bæredygtighed.

Download notat vedr. indlejret energi.

 

Download

Du kan frit download publikationen 'Beton styrker bæredygtighed'

Download publikationen.