Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Det er rillerne der gør det

Med et samlet areal på 16.000 kvm og en belægning af mørk, rillet beton inddelt i store felter, er Kvæsthusmolen ved Det Kongelige Teaters Skuespilhus et af de mest markante, nye københavnske byrum. Projektet har modtaget In-situ Prisen 2017

Siden indvielsen i 2016 er Ofelia Plads på Kvæsthusmolen blevet et af de mest populære steder i København til at afholde udendørs forestillinger, koncerter og mange andre typer arrangementer, men den hårde behandling kan efter et år slet ikke spores på den meget specielle og rustikke, in-situ støbte betonbelægning. Pladsen er en del af en samlet plan udarbejdet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, der opgraderer området omkring Skuespilhuset med blandt andet et stort underjordisk P-anlæg, scenetårn og pavilloner.

En lang proces
På grund af det hårde miljø blev der anvendt en ekstra aggressiv styrke 40 beton, hvor der er brugt lavalkali sulfatbestandig cement tilsat knust klippegranit og store mængder sort farve. Desuden var selve støbningen en lang proces, som tog over et år.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON-3-2017

Rilleteringen, der er lavet med en specialudviklet, håndtrukken maskine i den våde beton, giver den helt bevidst et slidt udseende og en ujævn  overflade, men  gør ikke betonen mindre robust.

 

Relaterede artikler