Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides
zig-zig-1

Zig-zag tag langs bjergskråning i Geneve

Prisvindende beton-bolig følger skråningen i tre niveauer.

Udtrykket er på samme tid bastant, lyst og åbent i det interessante Confignon House, indrettet på en skråning midt i den storslåede Schweiziske natur i udkanten af Geneve.

Med sit zig-zaggede tag og unikke kombination af massive betonvægge og store fyrretræs-indrammede vinduespartier, indbragte huset tidligere i år tegnestuen LocalArchitecture en såkaldt ”Best Architect Award”.

Unikke sammenhænge

Prisen anerkender ”de bedste og mest interessante” projekter i de tysktalende europæiske lande, og uanset æstetiske præferencer, er det svært at komme udenom, at huset i hvert fald byder på interessante rammer.

Både set udefra, hvor den unikke form i sig selv er bemærkelsesværdig og indefra, hvor der er klar sammenhæng mellem vinkler, lysgennemstrømning og den omkringliggende natur.




Skråning ude og inde

Boligen består af tre sammenhængende rum, der alle varierer i højde og alle har udgang til den skrånende havegrund på begge sider af huset. De tre niveauer bindes sammen af korte sæt af beton-trappetrin og husets plantegning fører således naturligt fra soveværelset på toppen, gennem stue og køkkenalrum, og til børneværelserne, som er placeret lavest.

Praktisk og eksklusiv

Arkitekterne forklarer, at beton blev valgt som byggemateriale dels for at opnå det særlige rå udtryk – dels for dets lydisolerende evne. Der løber således en trafikeret vej tæt på grunden, og huset har i den retning en massiv væg uden vinduer.

Vinduer er der til gengæld i rigt mål på husets sider, hvor det er muligt at se direkte gennem boligen. Et element, der har været afgørende for LocalArchitecture.



"De store vinduer giver bygningen en gennemsigtighed, der sammen med fyrretræet forlænger de indvendige rum til uderummet,” lyder det fra arkitekterne.

Læs mere om det prisvindende byggeri, der stod færdigt i 2013, hos LocalArchitecture.
http://localarchitecture.ch/projects/confignon/

 

Relaterede artikler