Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides
musikkens-hus-nordjylland.jpg

Skævt kan sagtens være smukt

Musikkens Hus i Nordjylland skiller sig ud på kanten af Limfjorden i Aalborg

Aalborg Symfoniorkester og Det Jyske Musikkonservatorium i Aalborg har fået et nyt, fornemt domicil ud til Limfjorden. Beton, stål og glas har været de primære materialevalg til koncerthuset Musikkens Hus i Nordjylland, som breder sig over 20.000 m² og ni etager.

13.000 m³ beton støbt på kanten af Limfjorden
Koncerthuset er arkitekttegnet og opsigtsvækkende med mange flotte detaljer. Udefra ligner det en bunke skævt stablede betonkasser af forskellig størrelse, og blikket fanges af de amøbeformede relieffer i facaden og runde vinduer.

En stor del af konstruktionen er in-situ støbt – blandt andet den store hovedtrappe i foyeren – og alt i alt er der gået 13.000 m³ beton til den del af byggeriet, som er støbt direkte på havnekanten.

Læs mere om Musikkens Hus i Nordjylland i magasinet Beton nr. 3/2016.

Se en video, hvor arkitekt Birger Nürnberg fra Friis & Moltke Architects i Aalborg fortæller om Musikkens Hus i Nordjylland

 

Relaterede artikler