Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides
9-Kvaesthusbro-p-hus

Beton skal minde om maritimt miljø i p-anlæg

En in-situ støbt betonvæg løber med opmærksomheden under Kvæsthusmolen.

I København bygger Realdania et parkeringsanlæg i tre etager under Kvæsthusmolen. Under jorden sørger et gennemgående forbindelsesrum for dagslys, og rummets ti meter høje, synlige in-situ støbte betonvægge er i en klasse for sig.

For Henrik Schmidt, partner og arkitekt hos Lundgaard og Tranberg Arkitekter, der står bag p-anlægget, har målet med forbindelsesrummet været, at en lysinstallation skal få betonvæggene til at minde om sandbunden på en strand. Det skal underbygge fornemmelsen af det maritime miljø, der geografisk omgiver parkeringsanlægget ved molen.

Armering tager plads

For NCC Construction, der har betonentreprisen på projektet, har ensartetheden i støbningerne været en stor udfordring. Derfor har man løbende afholdt informationsmøder med håndværkerne, og konstant kvalitetssikring har været en topprioritet. En anden udfordring har været den enorme mængde armering, der ikke levnede meget plads til vibratorstave.

Læs, hvordan betonentreprenøren har løst udfordringerne i magasinet Beton, nr. 2/2015.

 

Relaterede artikler