Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Betonen bølger om plejecenter

Plejecenteret Klarahave har fået en oase, hvor beton og naturens materialer forenes i kreativt samspil.

På Plejecenteret Klarahave er et trist, udendørs område med ødelagt belægning og sporadisk placerede planter omdannet til et fredfyldt åndehul, hvor sollyset leger i vandspejlet på det ny anlagte beton-bassin.

Her har arkitekter formet et nyt ankomstareal og hovedindgang på østsiden af plejecenteret, hvor beboerne også kan gå ud og sidde. Betonens egenskaber er brugt til at lege med formen på vandbassinet og muren, der smyger sig i en bølge omkring oasen. Den gennemgribende forvandling er tænkt og tegnet af Anders Jørgensen Arkitekter A/S og udført i samarbejde med Kjær Knudsen ApS.

Inspiration fra 1960’erne

Samtidig har arkitekt Anders Jørgensen brugt støbning med forskallingsbrædder for at opnå et 60’er-inspireret, træagtigt udtryk i betonen. Det øverste stykke af muren består af lodretsatte rafter, og muren afsluttes øverst med en egetræsplanke. Med årene vil rafterne blive mere grå, mens alger vil farve betonen sort, grøn og grålig. Dermed vil den rustikke beton indgå i et ganske særligt samspil med naturens materialer.

Læs mere om den nye oase på Plejecenteret Klarahave i magasinet Beton nr. 4/2015.

Relaterede artikler