Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kvæsthusmolen brillerer med beton i alle afskygninger

Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset i København er nu taget i brug – og beton er en central del af det anmelderroste projekt.

Efter fem års arbejde i indre København har byens borgere fået et nyt skønt byrum, der om noget viser, hvad man kan bruge beton til. 

Kvæsthusmolen er 40 meter bred og strækker sig 320 meter ud i havnebassinet, men det mest iøjnefaldende er den mørke betonoverflade med håndlavede riller, der afspejler vandets bevægelser. De store betonfelter er omgivet af rustent cortenstål, der skaber en flot kontrast til det mørke. 

Det er Lundgaard og Tranberg Arkitekter, der står bag renoveringen af molen, der sænker sig langsomt for til sidst at forsvinde under vandspejlet. Og derude, på spidsen af molen, kan du nyde udsigten over vandet, himlen, Amalienborg og Operaen, mens fødderne hviler på det sansende beton. 

Smukt, råt beton

Er du i bil, kan du parkere den neden under molen, hvor arkitekterne har brugt rå beton i sin smukkeste form til at skabe p-huset i tre etager med plads til 500 biler. Både vægge, dæk og søjler står i rå beton – og en lysinstallation får betonvæggene til at minde om sandbunden på en strand for at underbygge fornemmelsen af det maritime miljø, der omgiver pladsen. 

Kvæsthuspladsen er samtidig blevet skybrudsikret, da ’Kyssetrappen’ i det indre havnebassin ved Sankt Annæ Plads ikke bare er en skøn trætrappe, hvor du kan dyppe tæerne og høre vandet klukke, men også gemmer på et regnvejrskammer, der kan optage op til 9 millioner liter vand. 

Kvæsthuspladsen ligger lige ud for Skuespilhuset, der vandt Bæredygtig Beton Prisen i 2009 for sine mange aspekter af betons bæredygtighed. 

Se flere billeder fra Kvæsthusmolen

 

Relaterede artikler