Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Storebæltsbroens nye kontorbygning

Administrationscentret er det sidste du ser, inden du suser ud på Storebæltsbroen fra Sjællandssiden. For nogle år siden blev det udvidet med endnu en kontorbygning.

Administrationscentret ved betalingsanlægget er blevet udvidet, så det i dag består af tre bygninger, der er er koblet sammen af et let glastag. Dermed er der blevet plads til alt, en velfungerende arbejdsplads har brug for – kontorpladser, mødefaciliteter, kundecenter, undervisningslokaler og en fælles kantine.

Dissing+Weitling blev i 1988 udvalgt til den omfattende opgave som arkitekter for Storebæltsforbindelsen, og det er også dem, der står bag den nye kontorbygning.

In-situ støbt beton

En del af bygningens overflade består af in-situ støbt beton, som giver bygningen en særlig robusthed. Arkitekterne mener, at beton og glas supplerer hinanden perfekt, da glas naturligt træder i baggrunden, så betonen giver bygningen et særligt udtryk.

Derudover forsinker betonen virkningen af de ydre temperatursvingninger ligesom støjen fra bilerne, der suser forbi, ikke trænger ind i bygningen på samme måde.

Alt i alt har Dissing+Weitling skabt en åben og transparent bygning, så Storebæltsforbindelsens kunder kan se aktivitet inde i bygningen, når de kører forbi i alle døgnets timer.

Læs mere på byggeri-arkitektur.dk

Relaterede artikler